NYHETER

Karistø

Vi har nå gleden av å få presentere huset på Karistø som ble ferdig sommeren 2016. Våre flotte kunder har nå fått bodd seg inn i huset og stortrives med smarte gode løsninger. Her har vi jobbet sammen med kunden for å finne de beste løsningene helt fra første skisse.

Vår kunde kom til oss da de hadde fått mulighet til å bygge hus i hagen til familien. Vi har tegnet opp et hus som tar hensyn til naboer og modernisert originalhuset som står på tomten. Nå harmonerer byggene fint med hverandre.

Broderiet er laget av våre fantastiske kunder!

Tomtens form og byggegrense la grunnlaget for utformingen av denne boligen. I den videre utviklingen av skissene ble det naturlig å bygge videre på dette og boligen har derfor fått en spennende form som åpner seg opp mot utsikten til Hafrsfjord i vest. Huset har en stram og smal form som sammen med vinklene skaper et uttrykk som står i fin kontrast til eksisterende boliger i nabolaget.

Fasaden består av tre og betong som sammen skaper noen flotte visuelle detaljer. Kledningen er royalimpregnert natur og vil i starten ha en gyllenbrun oljefarge. Fargen er transparent noe som fører til at trestrukturen er synlig og gir materialene en levende overflate. Den krever lite vedlikehold og vil få en grå patina over tid.

Inngangspartiet er trukket inn under balkongen og den skrå veggen sørger for le fra vinden som kommer inn fra havet.

I underetasjen er det skapt en romslig entré og gang som knytter boligens funksjoner sammen. Langs gangen ligger kjellerstue og soverommene til hele familien. Lengst inne finner vi garderobe, bad og vaskerom med egen utgang.

Trappen ligger sentralt plassert og sørger for en fin flyt i den daglige logistikken. Fra toppen av trappen bretter et allrom på 70 m2 med ekstra takhøyde seg utover. Her, fra selve hjertet i boligen, kan man se landskapet og fjorden bukte seg forbi.

Balkongen i vest med glassrekkverk og tak gir muligheten til å kunne sitte ute til langt utpå høsten. Stue og kjøkken har en åpen løsning, men det er allikevel skapt noen soner ved hjelp av skillevegger og kjøkkenøy. Kjøkkenøyen blir et naturlig samlingspunkt hvor man både kan tilberede og innta maten. I tillegg har man et ekstra bad og soverom med egen balkong og tilgang til hagen.

Tegnet og bygget av MARK!

Arkitekt: Andreas Lodden