MARK GRUPPEN

PROSJEKTER

ENEBOLIG | Stokkavannet

Vi er stolte over vise frem følgende prosjekt like ved Stokkavannet, og synes det er veldig kjekt at resultatet har blitt så bra både utvendig og innvendig. Boligen har en enkel og stilren arkitektur med omvendt L-formede takutstikk som rytmisk folder seg rundt boligen m/carport. Hagestuen er laget som en utfordrer til de stramme linjene i boligen og har et gjennomgående organisk formspråk som elegant buer seg over og rundt deler av uteområdet. Samspillet mellom boligen og hagestuen gjør prosjektet til et spennende og flott prosjekt som har god kontakt seg imellom, i tillegg til naturen rundt.


Planløsningen er utformet til å romme en familiesituasjon med 5 barn og er tilrettelagt for å gi en best mulig flyt i deres hverdag. Stue-kjøkken har en åpen løsning, men med ulike avskjermingselementer som gir beboerne mulighet til å trekke seg vekk, samtidig som de fortsatt har god kontakt med de andre i rommet. I TV-avdelingen har vi tegnet to skjenker, der den ene skjenken er plassert midtveis i veggen som en tøff detalj. I denne avdelingen har vi også laget en ladestasjon som en nisje i veggen bak sofaen der man kan lade mobiler, nettbrett, etc. mens en slapper av foran TVen.


I stuen har vi åpnet opp med et stort vindu i 4,0 x 2,3 meter rett ut mot friområdet til Stokkavannet som gir en opplevelse av at grensen mellom ute og inne viskes ut når man oppholder seg her. Vinduet kan "lukkes" med en integrert utvendig screen når man ønsker å stenge helt for innsyn. Den samme funksjonen har også de sju VELUX takvinduene som ellers sørger for å ta inn godt med dagslys. Spilene i taket utgjør en enorm god effekt på akustikken i stue-kjøkken, og selv når rommet er fullsatt til fest, hjelper spilene til at lydnivået holder seg på et behagelig nivå.


Trespilene i taket, enstavs eikeparkett, sandmalte vegger, diverse stedsbygde møbler - alt sentrert rundt en gjennomgående gasspeis - tar definisjonen "koselig" opp til nye høyder og stuen med kjøkkenet har blitt til et uimotståelig flott oppholdsrom som er vanskelig å ikke forelske seg i. I tillegg har alle fellesrom smartbelysning som kan dimmes opp og ned med mobilen, samt skifte farge på enkelte lyspunkt.


På masterbadet kan man velge å ha vindu eller speil, ved å skyve speilet frem og tilbake foran servanten. Både dusj og badekar har fått nisjer i veggen til oppbevaring av såpe og sjampo. Håndrekken på trappen har vi laget selv. Til støvsuger har vi valgt et konsept kalt "Hide A Hose" som skjuler hele støvsugerslangen i vegg og tak. Den kan trekkes ut til hele etasjen når man skal støvsuge.


Terrassetrappen er godt utnyttet med oppbevaringsplass inn under, med en integrert dør. Inne i hagestuen er det laget til et bedd som skal beplantes i vår. Når benk, border og stoler er på plass, vil denne hagestuen bli til en utrolig stemningsfull og spennende oppholdsplass.

Kledningen er vedlikeholdsfri Royal natur.

Terrassebordene er lagt i det eksklusive og slitesterke materialet Accoya.

Arkitekt: Bjarte Vågen

Totalentreprenør: MARK GRUPPEN